352. Hoe dient een moslim om te gaan met het nemen van kinderen? Wat ik daarmee bedoel is als volgt: Dient een man zo veel kinderen als mogelijk te krijgen ongeacht zijn financiële situatie ? Dus bijvoorbeeld iemand komt niet rond en heeft daarnaast ook schuld en neemt daarom niet nog meer kinderen. Is dit toegestaan?

Kinderen

De Sunnah van de profeet ﷺ is om zoveel mogelijk kinderen te krijgen. Daarom adviseerde de profeet ﷺ ook om te trouwen met een vruchtbare vrouw. Hoe zie je of een vrouw vruchtbaar is? Dat weet je natuurlijk niet van te voren. Dit doe je door te kijken naar haar familie. Als je ziet dat haar moeder, oma en tantes allemaal veel kinderen hadden dan weet je dat dit إن شاء الله een vruchtbare vrouw is.

Kinderen zijn een reden tot rizq en dat je meer geld en geluk krijgt. Met kinderen komt het geluk. Je hebt niets aan een miljoen, je hebt niets aan een miljard als je in een leeg huis bent zonder kinderen en jij en jouw vrouw zijn bejaard. Kinderen vullen het huis met geluk. En الحمد لله in Nederland is het vrij makkelijk om veel kinderen te nemen. Tegelijkertijd moet je dan niet 2 a 3 keer per jaar op vakantie willen. 1 keer per jaar of 1 keer per 2 jaar maar hier tegenover staat dan wel dat je een huis vol geluk hebt. Kinderen die bidden, quran lezen, spelen etc. En jij hebt dan een sterke familie.

إن شاء الله gaat een of gaan er meerdere van jouw kinderen slagen zowel in de deen (wat het allerbelangrijkste is) als in de dunya. Eentje wordt vakman, de ander wordt advocaat, de ander wordt dokter etc. Je hebt dan meer rizq. Kinderen zijn de grootste en beste investering die je kunt maken als je een goed persoon bent. Mijn advies is om je niet druk te maken om je financiële situatie ongeacht of je schulden hebt of weinig verdient. De situatie wordt juist beter met het nemen van kinderen. Daarom zegt Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى dat wij niet bang moeten zijn voor armoede als wij gaan trouwen of kinderen gaan nemen etc. Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى zegt in de Quran “Wij zullen hun voorzien en jullie ook”. Voor de rest mag jij redelijkheid in acht nemen. Als jij ziet dat jouw vrouw na 3 a 4 zwangerschappen vermoeid is dan kan je een pauze nemen met het nemen van kinderen. De Sunnah van de profeet ﷺ is dus het nemen van veel kinderen en ik denk ook werkelijk dat dit het grootste geluk is.