Vraag

87. Sommige mensen als ze last hebben van jinn dan gaan ze naar Marokko en springen ze van imam naar imam tot ze zijn genezen of iets dergelijks. Wat is de juiste handelswijze bij dit probleem?

Antwoord

Moge Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى de zieke genezen. Ten eerste: Voordat de zieke naar de imam gaat moet hij onderzoeken en navragen of die imam betrouwbaar is of niet. Zo niet, dan kan die gene naar Marokko gaan, daar is het een stuk goedkoper dan in Nederland, en dan verblijft de zieke vlak bij hem of ergens in dezelfde stad en dan gaat de zieke een paar weken of een maand dagelijks naar de imam totdat hij zich beter voelt. Je moet niet gaan uitproberen of een imam goed is of niet. Dat kan best gevaarlijk of schadelijk zijn vooral wanneer je een kwakzalver of een tovenaar treft die zich voor doet als imam. Ten tweede is roqiya een moment opname en إن شاء الله is dit genezing. De beste roqiya is roqiya voor jezelf. De roqiya die jij of een familielid voor jou doet. Want een familielid heeft meer liefde voor jou en dat heeft in shaa Allah meer effect. En zo moeilijk is het niet.

– Lees 7x Surah al Fatiha
– Lees 7x Ayat al Kursi
– Lees 7x Amanah Rasooluh
– Lees 7x Surah al Ikhlaas
– Lees 7x Surah al Falaq
– Lees 7x Surah an Naas

Dat is het. En alles van de Quran is genezing. Als je elke dag Surah al Baqara zou uitlezen zou je na twee weken al goeie effecten zien. Maar wie is degene die dat kan volhouden.

Als laatste, roqiya is een moment opname en het is een genezing. Maar zorg ervoor dat je dit soort dingen voorkomt door muziek uit jullie huizen te verbannen, soap series te verbannen, geen foto’s in huis of aan de muren hangen, halal rizq halen en haram rizq verwijderen. Veel mensen doen 99 zaken die Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى verboden heeft en dan wanneer de bestraffing of beproeving van Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى komt dan keren ze terug. Dus eigenlijk heb jij deze beproeving met deze jinn nodig om terug te keren naar Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى. Eigenlijk is Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى goed met je bezig want als hij jou had overgelaten aan jouw lot dan zou jij door zijn gegaan met al haram tot aan jouw dood. Dus soms zorgt Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى ervoor dat iemand beproeft wordt zodat diegene tawbah verricht. Het is niet even roqiya verrichten zodat iemand beter wordt, nee het is een proces en je moet bepaalde zaken voorkomen. En als het toch gebeurt dan verricht je roqiya en dan dien je niet meer terug te keren naar de slechte zaken en dan vermeerder jij jouw 3ibadah. والله أعلم.