71. Is het toegestaan om een 3aqieqa te geven in een ander land, of een andere plek, waar ik zelf niet bij ben?

Kinderen

Dat is niet de Sunnah van de profeet ﷺ. Als wij dit allemaal zouden doen dan zou deze Sunnah uitsterven net als Eid Al-Adha. De Sunnah van de profeet ﷺis dat je de 3aqieqa geeft op de plek waar jij je bevindt. Zodat je Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى zo compleet mogelijk dankt, dan je moeite doet en dat je zelf ook van het eten eet en dat je een gedeelte van het eten als sadaqa geeft aan de behoeftigen en wat geeft aan de buren en ook de familie bij elkaar haalt. Dit is iets wat de Arabieren ook al deden voor de Islam. Dan haden ze een 3aqieqa wat zij anasieqa noemde. Vooral nu in deze tijd zijn er genoeg armen aan wie je dit voedsel kunt geven en إن شاء الله kun je ook jouw familie bij elkaar halen. Moge Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى onze en jullie kinderen tot de Salihien laten behoren.

Als jij in staat bent om twee schapen te slachten dan is het ook de Sunnah om beide schapen op de zelfde plek te slachten waar jij je in bevindt voor de 3aqieqa. Als jij niet in staat bent om 2 schapen te slachten dan mag jij ook 1 schaap slachten als jij het echt niet kunt betalen. De geleerde hebben meerdere malen dit soort zaken uitgelegd en gezegd dat dit moet gebeuren op de plek waar jij bent zodat dit completer is bij Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى. Dit is iets wat ze vroeger niet kenden (oftewel het sturen van het vlees van de 3aqieq honderden kilometers verderop).