340. Wat zijn de rituelen die de ouders (vader) dienen te verrichten bij de geboorte van een kind?

Kinderen

Moge Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى jullie en onze kinderen zegenen.


Allereerst de adhaan in het rechteroor van het kind.

Daarna pak je een dadel en stop je die in jouw eigen mond. Deze dadel kauw je helemaal fijn in jouw mond. Vervolgens pak je met jouw pink een klein stukje van de doorgekauwde en dan stop je dat in de mond van de baby. Zo zal het kind op dadelsuiker gaan zuigen en dit is heel goed voor onder andere de organen van de baby zoals Ibn Qayyim رحمه الله onder andere zegt. En de profeet ﷺ deed dit ook.

Daarna op de zevende dag slacht je voor een zoon 2 schapen een voor een dochtr een schaap. Op deze dag scheer je hun haren waarna je dit vervolgens weegt. Het gewicht van de haren geef je weg tegen de prijs van zilver (als de haren 10 gram wegen dan bereken je hoeveel 10 gram zilver kost) als sadaqa.

Dat is in het kort wat er gedaan moet worden bij een pasgeborene. En het belangrijkste is dat je het kind alleen van Halaal geld te eten geeft en niet van Haram geld. Dit heeft invloed op zijn islamitische ontwikkeling.