Vraag

310. Is het toegestaan om te handelen in e-commerce en in dropshipping. Deze producten koop je voor een laag tarief, maar verkoop je voor een groter tarief. Is dit toegestaan in de Islam. Zo ja of nee, uit welke bron kunne we dit herleiden?

Antwoord

E-commerce, dropshipping etc is geen probleem mits jij het product in jouw bezit hebt. Als jij duidelijk maakt dat jij slechts een tussenpersoon bent en dat jij het product niet in bezit hebt maar het product zult leveren als tussenpersoon dan is hier ook niets mis mee. Maar als jij doet alsof jij het product in jouw bezit hebt en doet alsof jij de eigenaar bent van het product dan is dat niet toegestaan. Jij mag niets verkopen wat jij niet bezit. Want je hebt ook de hele gang van zaken niet in handen. Communicatie moet duidelijk en eerlijk zijn in de Islam.