Vraag

284. Mag je als man zijnde trouwen met een tweede vrouw zonder dit aan je eerste vrouw te laten weten? Zijn er regels bij huwelijken die in de moskee worden voltrokken? En mag dit een reden zijn voor de eerste vrouw om te besluiten weg te gaan bij haar man?

Antwoord

Los van het feit of het mag of niet theoretisch gezien. Maar is het praktisch om een tweede vrouw te nemen zonder dat de eerste het weet. Het is vooral laf بارك الله فيك. En het duid er 9 van de 10 keer op dat de man helemaal niet in staat is om met een tweede vrouw te trouwen.

De Islam is duidelijk trouw met 1, 2, 3 of maximaal 4 vrouwen. Maar als je trouwt, trouw als een man en maak het kenbaar. Als je een goeie man bent dan zal je vrouw dat accepteren. Wilt zij het niet accepteren dan weet je ook gelijk waar je aan toe bent. Maar het geheimzinnig doen en dingen verbergen etc totdat je in een echte soapserie leeft dat gaat hem niet worden en dat is ook niet van de Sunnah.