Vraag

161. Ik heb een vraagje omtrent een video die ik had gezien. Daarin was een joodse man die in een moskee vroeg of hij daar mocht bidden. Iemand van die moskee gaf hem toestemming en zei dat al was hij geen moslim dat hij mocht bidden. Is dit een correcte handeling of is dit iets wat niet hoort?

Antwoord

Dat is niet correct behalve als diegene op het punt staat om te bekeren dan is het geen probleem als hij zou bidden in de moskee. Want toen de Christenen kwamen naar de profeet ﷺ liet hij hun ook een gebed uitvoeren in de moskee en zij stonden op het punt om te bekeren. Dus dan heb je begrip voor de situatie. Maar iemand die geen liefde of gevoel heeft voor Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى en zijn profeet ﷺ Astaghfirullah de synagogen en kerken zijn veel. We kunnen niet mixen tussen al Haqq en al Batil.