Vraag

144. Ik heb vandaag een boze mail ontvangen van een moslimbroeder. Hij wil perse wettelijke rente ontvangen over zijn vergoeding. Beroepshalve kan ik hem dat recht niet ontzeggen hoewel ik hem wel de islamitische uitgangspunten heb uitgelegd (voor zover mijn kennis rijkt uiteraard). Nu ik zijn wil heb te respecteren is mijn vraag hoe hiermee om te gaan?

Antwoord

Jij hebt hem gewezen op het feit dat jullie moslims zijn en dat dit niet hoort. En als deze broeder het alsnog wilt doen dan is het beste wat je kunt doen zeggen dat jij als moslim het niet wilt doen voor hem. Je kunt deze broeder het beste doorverwijzen naar een andere instelling of instantie die dit voor hem kunt regelen zodat jij zelf niet in de problemen komt omdat jij niet goed hebt gefunctioneerd. Zelf draag je er niet aan bij en je tekent niets en getuig niet etc. Als deze persoon dit stukje vuur, dit stukje jahanam per se wilt eten Allahu musta3aan dan kan hij dat zelf regelen. Moge Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى ons en hem leiden.