Vraag

54. Ik heb het volgende gehoord als ik het mij goed herinner : “God ontvangt als dankjewel voor jou bestaan, jij die hem aanbidt” Maar dan vroeg ik me af als god aanbeden wilt worden,waarom stuurde hij Boodschappers? I.p.v. dat hij zelf die de boodschap doorgaf

Antwoord

Ik denk dat u bedoelt: Je bedankt Allah door hem te aanbidden. Dat klopt, wanneer wij Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى aanbidden dan is dat een vorm van dankbaarheid, nederigheid, onderwerping en erkenning. Waarom Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى boodschapper stuurde is om de boodschap door te geven. 

Als een koning iets aan jou wilt geven of van jou wilt hebben dan moet je wel heel belangrijk zijn als je direct met de koning mag spreken. Wanneer een koning zijn volk wilt toespreken dan gebruikt hij meestal een bode (een tussenpersoon). Tegelijkertijd is het ook een test. Accepteer je de boodschap of accepteer je hem niet. Want als je Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى zou zien wat zal gebeuren in het hiernamaals (Al-Akhirah) dan is het ook geen test meer om te geloven of niet. Je gelooft ook niet in de zon maar je ziet de zon. Een blinde persoon gelooft in de zon omdat hij/zij van iedereen hoort dat er een zon is en hij voelt ook de warmte van de zon etc. De boodschappers van Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى , zijn de bodes van Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى , de tussenpersonen die ons uitleggen wat Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى wilt. Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى is zo belangrijk dat je niet direct met hem kunt spreken alleen speciale mensen kunnen/mogen dat en dat zijn de boodschappers. Koningen vandaag de dag hebben geen vrije in- en uitloop. Ze hebben bodes en tussenpersonen etc. laat staan Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى.