Vraag

393. Is er een maximaal aantal dagen dat de menstruatie bij een vrouw duurt / mag duren? Stel er is een maximale aantal dagen maar de vrouw bloedt nog en het is duidelijk menstruatiebloed. Wat dient de vrouw dan te doen?

Antwoord

Een vrouw die menstrueert bevindt zich in één van de drie situaties.
– Zij kan onderscheid maken tussen menstruatie bloeding en normale bloeding. Dan duurt de menstruatie totdat zij geen menstruatie bloeding meer ziet;
– Zij ziet geen verschil tussen haar menstruatie bloed en haar natuurlijke bloeding maar zij menstrueert wel altijd rond dezelfde periode van de maand en altijd even lang bijvoorbeeld 6 of 7 dagen, dan houdt zij deze tijd aan;
– Zij ziet en voelt geen verschil tussen menstruatie bloed en natuurlijke bloeding. Ook in dit geval dan houdt zijn 6 of 7 dagen aan of wat binnen haar familie de norm is bij de vrouwen (oftewel hoelang duurt de menstruatie bij haar vrouwelijke familieleden (moeder, zussen etc). En de rest van de dagen bidt zij gewoon.