Vraag

41. Als je bijvoorbeeld op werk bent en je moet nodig voor de kleine boodschap naar het toilet is het dan voldoende om met water over je broek te vegen of is je broek dan niet meer rein en mag je hier niet meer in bidden?

Antwoord

Je broek heeft hier niets mee te maken zolang deze niet geraakt is door iets. Mocht je broek toch geraakt zijn dan was je dat gene wat geraakt is en waar het geraakt is.

Wat je moet wassen is jouw lichaamsdeel. Dat was je drie keer of dat veeg je drie keer. Daarna kan je bidden. Met wassen wordt bedoeld wassen met water. Het hoeft dus niet de wasmachine in. De plek dat geraakt is, was je dus drie keer tot je het gene niet meer ziet, ruikt of dat datgene er niet meer is. Het is ook van de Sunnah om zittend te plassen, daarmee voorkom je dit soort zaken.

Twee dingen moet je doen: neem je rust en ga de waswaas tegen. Veel mensen hebben hier last van. Er is niets aan de hand en zij verbeelden zich dit alleen maar. Dit is een van de makkelijkste manieren voor de shaytaan om mensen lastig te vallen.