Vraag

333. Wat is het oordeel over een situatie waarin een vrouw tegen haar wil in gemeenschap heeft gehad en hierdoor zelfs zwanger raakt. Is het zo dat ze dan moeten trouwen bijvoorbeeld of mag je zo’n zwangerschap beëindigen. Hoe zit dat precies? Deze vraag is afkomstig van een niet-moslim met interesse in de islam. In sommige godsdiensten moet de vrouw dan gedwongen (misschien christendom) met de onrechtpleger trouwen heeft hij begrepen en is heel erg benieuwd naar hoe de islam hierin staat.

Antwoord

In de Islam mag niemand uithuwelijkt worden tegen haar zin in of er nou verkrachting is of helemaal niet.

Laat staan na een verkrachting. De verkrachter moet gestraft worden en niet de vrouw die zelf slachtoffer is.

Tot dag 120 van de zwangerschap is er een mogelijkheid abortus te plegen want dan is er nog geen ziel in de foetus geblazen. Daarna wel, dus dan zou abortus gelijk staan aan moord.

Zoals je ziet is de Islam de middenweg. Abortus is dus niet helemaal verboden zoals bij de christenen waardoor de vrouw dubbel gestraft wordt maar is ook niet helemaal toegestaan want vanaf het moment dat er een ziel in wordt geblazen door Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى in het babylichaampje is dat geen klompje vlees meer maar een volwaardig mens met een ziel, vlees en bloed en die heeft dan ook zijn rechten.

Hoe dan ook draagt deze moeder bij verkrachting geen enkele zonde en de baby al helemaal niet. Wij moslims worden opgedragen om ons om hen te bekommeren en niet om hen te verstoten zoals sommige barbaarse culturen doen.

Mocht u nog andere vragen hebben of een vervolggesprek willen dan bent u altijd welkom, de broeders hebben mijn telefoonnummer.

Moge Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى ons allemaal leiden.