203. 1. Is het toegestaan om jouw kind twee namen te geven? 2. Een van de dochters van de profeet ﷺ werd ook wel fatima az Zahra genoemd. Hoe zit het daarmee hoort dat niet fatima bint mohammed te zijn? 3. Mag ik mijn dochter az-Zahra noemen?

Kinderen

1. Het geven van twee namen is niet van de Sunnah. Dit is een gewoonte van de kuffaar die hun kinderen bijvoorbeeld Johan Willem noemen. In de Islam hebben wij één naam ibn fulaan (zoon van die en die. Bijvoorbeeld Ahmed Ibn Zakaria, Ahmed de zoon van Zakaria). Dit geldt voor zowel jongens als meisjes.

2. De naam van de dochter van de profeet ﷺ is Fatima Bintu Mohammed. Az-Zahra is iets waarvan ze zeggen dat het van de shia is gekomen. Want zij hebben een aqeedah dat Fatima رضي الله عنه niet haar maandelijkse periodes zou krijgen. En het is bekend dat de Shia overdrijven in Fatima zelfs zo erg dat ze haar aanbidden naast Allah سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى. Zonder twijfel is zij een bloem, en zij was de meest geliefde dochter bij de profeet saws en zij was zijn oogappeltje رضي الله عنه. In de boeken staat zij geschreven als Fatima Bintu Mohammed. Het feit dat jij zegt Fatima bintu Rasool Allah dat is veel geliefder bij Allah, de moslimien en bij haar zelf dan dat je zegt Fatima az-Zahra. Want er is geen eer die groter is dan toegeschreven te worden aan de profeet ﷺ als zijn dochter.

3. Je kan je dochter Az-Zahra noemen. Dat betekent een roos of een meisje met een knappe mooie gezicht.