Vraag

196. Is het toegestaan om over water Koran reciteren en dat vervolgens opdrinken, jezelf er mee te wassen of sprayen in je huis?

Antwoord

Op water reciteren is toegestaan. Dus je pakt een fles water en je reciteert hier surah al Baqarah, surah ali imran, surah an-Naas, surah al-Falaq, surah al Fatiha 7x of ayat al kursi 7x er oplezen is nuttig. En daarna drink je het op.

Maar je huis ermee sprayen is onzin baarakallah fiek. Ik ken dit zelf niet Wa Allahu a3lam. 

Jezelf ermee wassen is met 7 cider blaadjes die je hebt gestampt en tussen twee stenen stopt. Vervolgens was jij jezelf ermee. Dit helpt tegen al3ayn (boze oog). Wat ook helpt is dat je Koran schrijft op een papiertje met saffraan en dat papiertje vervolgens oplost in een glas water, dit is wat imam Ahmad heeft gezegd. 

Sommige dingen bestaan maar men moet oppassen om hierin te overdrijven. Je hebt veel kwakzalvers. Op een gegevens moment ga je zout strooien in je huis en dat soort rare dingen.